Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیل گیتس، میلیاردر و از بنیان‌گذاران مایکروسافت طی یک مصاحبه گفت که فرمول‌های واکسن را نباید در اختیار کشورهای در حال توسعه گذاشت.

به گزارش فارس به نقل از بیزنس‌اینسایدر، بیل گیتس، میلیاردر و از بنیان‌گذاران مایکروسافت در مصاحبه با اسکای نیوز گفت: فرمول‌های واکسن را نباید در اختیار کشورهای فقیر گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنان وی در مصاحبه با این رسانه با انتقادهای شدیدی مواجه شده است.

اسکای نیوز در مصاحبه با گیتس از وی پرسید آیا «بهتر و مفیدتر» نیست که حق مالکیت معنوی دستور ساخت واکسن از بین برود و این فرمول‌ها در اختیار جهان قرار گیرد؟

بیل گیتس، یکی از ثروتمندترین مردان و نیکوکاران جهان، روز یکشنبه پس از استدلال در مورد لغو حمایت از حق ثبت اختراع در زمینه فناوری واکسن کووید ۱۹ و به اشتراک گذاشتن دستور العمل‌ها با جهان برای کنترل همه‌گیری، هدف انتقاد کاربران قرار گرفت.

اسکای نیوز در مصاحبه با گیتس از وی پرسید آیا «بهتر و مفیدتر» نیست که حق مالکیت معنوی دستور ساخت واکسن از بین برود و این فرمول‌ها در اختیار جهان قرار گیرد؟ و وی سریعا پاسخ داد «نه».

گیتس که ثروت عظیم وی به عنوان بنیانگذار مایکروسافت عمدتا به قوانین مالکیت معنوی متکی است توضیح داد: کارخانه‌های زیادی در جهان برای تولید واکسن وجود دارد ضمن اینکه مساله ایمنی واکسن برای مردم بسیار مهم است و بنابراین انتقال کاری که هرگز انجام نشده بود - انتقال واکسن، مثلاً از کارخانه جانسون و جانسون به کارخانه‌ای در هند - جدید است و این روند بخاطر کمک‌های مالی و تخصصی ماست که اجرایی شد.

استفان بوریانی، روزنامه‌نگار گاردین که در گزارش‌ای اخیر خود نسبت به نیاز فوری به معافیت از حق ثبت اختراع و به اشتراک گذاری فناوری واکسن تأکید کره بود، از دیدگاه منفی خود نسست به استدلال‌های عجیب گیتس نوشت.

در طول مصاحبه با اسکای نیوز گیتس یادآور شد: «هیچ جای تعجبی وجود ندارد که ثروتمندترین ملت‌ها مانند ایالات متحده آمریکا، انگلیس و دیگر کشورها در اروپا ابتدا جمعیت خود را واکسینه کنند؛ این روند منطقی است چون اوضاع همه‌گیری در همه کشورها بد است، اما در طی سه یا چهار ماه، واکسن به همه کشورهایی که اپیدمی بسیار شدید دارند، اعطا می‌شود».

لینک کوتاه: asriran.com/003HLZ

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اسکای نیوز فرمول ها بیل گیتس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۲۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فقیرترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴

سودان جنوبی، بوروندی، جمهوری آفریقای مرکزی، جمهوری دموکراتیک کنگو و موزامبیک، فقیرترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴ معرفی شده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، جهان دارای ثروت و منابع کافی برای اطمینان از برخورداری کل نژاد بشر از استاندارد مناسب زندگی است. با این حال، مردم بسیاری از کشورهای جهان همچنان در فقر ناامیدانه زندگی می‌کنند که دلایل مختلفی برای آن وجود دارد. علاوه بر این استعمار، ضعف حاکمیت قانون، جنگ و ناآرامی‌های اجتماعی، شرایط آب‌وهوایی سخت یا همسایگان متخاصم و متجاوز از دلایل فقر کشورها به‌شمار می‌رود.

تعیین فقیرترین کشورهای جهان

تعیین یک دلیل واحد برای فقر طولانی‌مدت دشوار است. در حالی که تولید ناخالص داخلی سرانه اغلب معیار استاندارد در نظر گرفته می‌شود، جبران تفاوت در هزینه‌های زندگی و نرخ تورم با استفاده از برابری قدرت خرید (PPP) می‌تواند توانایی خرید افراد را در هر کشوری بهتر ارزیابی کند.

سودان جنوبی

سودان جنوبی به‌رغم داشتن ذخایر نفتی غنی فقیرترین کشور جهان است. این کشور با شکاف‌های اجتماعی، نابرابری، فساد و جنگ مواجه است. اکثریت جمعیت آن به کشاورزی سنتی مشغول هستند، اما خشونت و رویدادهای شدید آب‌وهوایی اغلب کشاورزان را از کاشت یا برداشت محصولات باز می‌دارد.

بوروندی

بوروندی کشوری محصور در خشکی و فاقد منابع طبیعی است. آسیب‌های ناشی از جنگ داخلی ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۵ عاملی در ارمغان رتبه دوم فقیرترین کشور جهان برای آن به‌شمار می‌رود. حدود ۸۰ درصد از ۱۳ میلیون شهروند بوروندی به کشاورزی معیشتی متکی هستند و ناامنی غذایی آن تقریباً دو برابر میانگین کشورهای آفریقایی جنوب صحرای آفریقا است. علاوه بر این، دسترسی به آب و فاضلاب در این کشور بسیار کم است و کمتر از پنج درصد جمعیت آن برق دارند. تورم این کشور در سال جاری حدود ۲۲ درصد پیش‌بینی می‌شود.

جمهوری آفریقای مرکزی

جمهوری آفریقای مرکزی سرشار از طلا، نفت، اورانیوم و الماس است، اما ساکنان این کشور بسیار ثروتمند، بسیار فقیر هستند، تا آنجا که جمهوری آفریقای مرکزی نزدیک به یک دهه در میان فقیرترین کشورهای جهان بوده است. این کشور با انتخاب موفق رئیس‌جمهور فعلی گام مهمی در جهت بازسازی ملی برداشته، اما بخش‌های وسیعی از آن همچنان تحت کنترل گروه‌های ضد دولتی و شبه نظامی است. با این وجود به‌رغم مشکلات و ناکامی‌ها، در سال‌های اخیر رشد متوسطی داشته که ناشی از صنعت چوب، احیای بخش کشاورزی و فروش مجدد جزئی الماس بوده است.

جمهوری دموکراتیک کنگو

جمهوری دموکراتیک کنگو از زمان کسب استقلال از بلژیک در سال ۱۹۶۰، چندین دهه متحمل دیکتاتوری خشونت‌بار، بی‌ثباتی سیاسی و خشونت مداوم شده است. حدود ۶۵ درصد از جمعیت تقریباً ۱۰۰ میلیونی این کشور با درآمدی کمتر از روزانه ۲.۱۵ دلار زندگی می‌کنند، هرچند این کشور منابع و پتانسیل لازم برای تبدیل شدن به یکی از ثروتمندترین کشورهای آفریقا و محرک رشد برای کل قاره را دارد. جمهوری دموکراتیک کنگو در حال حاضر بزرگ‌ترین تولید کننده کبالت در جهان و منبع اصلی مس در آفریقا است که برای تولید خودروهای الکتریکی ضروری است.

موزامبیک

موزامبیک غنی از منابع و دارای موقعیت استراتژیک است اما در دهه گذشته اغلب میانگین نرخ رشد تولید ناخالص داخلی بیش از هفت درصد را ثبت کرده است. با این حال همچنان در میان ۱۰ کشور فقیر جهان جای دارد. شرایط آب‌وهوایی شدید و بی‌ثباتی سیاسی از دلایل اصلی این امر به‌شمار می‌روند. البته اقتصاد این کشور همچنان در چرخه رشد قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ حدود پنج درصد رشد کند و در اواخر دهه به رشد دو رقمی برسد.

کد خبر 749989

دیگر خبرها

  • فقیرترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • کدام کشورهای جهان کلاهک اتمی دارند؟ (اینفوگرافی)
  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اینفوگرافیک/ کدام کشورهای جهان کلاهک اتمی دارند؟
  • دسترسی ۷۸ هزار روستایی به آب آشامیدنی سالم
  • مخالفت اسرائیل با صدور ویزا برای کمیسر کل آنروا
  • دانشگاه کلمبیا تعلیق دانشجویان معترض را آغاز کرد