Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان در مصاحبه‌ای تلفنی با شبکه آمریکایی «سی‌بی‌اس نیوز» گفت طالبان امیدوار است «دونالد ترامپ» در انتخابات آمریکا پیروز شود و به حضور نظامی آمریکا در افغانستان پایان دهد.

طالبان همچنین از شعار «اول آمریکا» ترامپ حمایت کرد زیرا آن را به معنای دور شدن این کشور از نقش پلیس جهان خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجاهد گفت: این شعار ترامپ از اول بوده که آن‌ها پلیس دنیا نیستند و یک پرچم و سرود واحد برای جهان نمی‌خواهند و اولویت آن‌ها آمریکاست.

بنا بر این گزارش، یکی دیگر از سران ارشد طالبان در این گفت‌وگو در خصوص ابتلای ترامپ به کرونا گفت که این خبر آن‌ها را نگران وضع سلامتی رئیس‌جمهور آمریکا کرد.

یکی از اعضای ارشد این گروه به سی‌بی‌اس نیوز گفت: شاید ترامپ برای بقیه جهان مضحک باشد اما برای طالبان مردی عاقل است.

بنابر گزارش روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» به نقل از سی‌بی‌اس نیوز، دلیل این حمایت، گفته‌های ترامپ درباره قصدش برای خارج کردن تمامی نظامیان باقیمانده ایالات متحده از افغانستان تا کریسمس و پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در این کشور بعد از ۱۹ سال است.

طبق این گزارش، در حال حاضر پنج هزار نظامی آمریکایی در افغانستان حضور دارند. «رابرت او برایان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید پیشتر وعده داد تا اوایل سال ۲۰۲۱ این تعداد به نصف خواهد رسید.

روز شنبه «تیم مورتو» سخنگوی کارزار انتخاباتی ترامپ در واکنش به سخنان اعضای طالبان، با تروریستی خواندن طالبان حمایت این گروه را رد کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا چهارشنبه شب به وقت محلی (اوایل روز پنجشنبه به وقت تهران) در پیامی که در صفحه توییتر خود منتشر کرد، اعلام کرد که تمامی نظامیان باقیمانده ایالات متحده در افغانستان باید تا کریسمس از این کشور خارج شوند.

ترامپ در این پیام مدعی شد: «ما باید شمار اندک باقیمانده زنان و مردان شجاع ما را که در افغانستان خدمت می‌کنند تا کریسمس به خانه بازگردانیم».

در ماههای اخیر، رئیس‌جمهور آمریکا در مناسبات مختلف خواستار خروج هرچه سریعتر نظامیان آمریکایی از افغانستان شده و در همین راستا در ماه آگوست در مصاحبه با «اکسیوس» گفت، انتظار دارد که شمار نظامیان آمریکایی در افغانستان تا روز سوم نوامبر ۲۰۲۰ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا (۱۳ آبان ماه) به زیر پنج هزار نیرو کاهش یابد.

مقام‌های ارشد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، تاکنون آشکارا در خصوص برنامه خروج نظامیان این کشور از افغانستان اظهارنظر نکرده‌اند و مقام‌های فرماندهی تروریستی مرکزی آمریکا (سنتکام) و پنتاگون تمامی سؤالات در این زمینه را به کاخ سفید ارجاع می‌دهند.

به عنوان بخشی از توافق اوایل سال جاری میلادی مقام‌های آمریکایی و طالبان، نظامیان خارجی از جمله نیروهای آمریکایی در صورت حفظ آتش‌بس میان طالبان و دولت افغانستان، می‌بایست طبق برنامه تا مه ۲۰۲۱ (اردیبهشت ۱۴۰۰) از افغانستان خارج شوند.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: آفتاب

کلیدواژه: طالبان ترامپ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۵۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط ترامپ برای کمک به اوکراین

رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، برای کمک به اوکراین شرط تعیین کرده است.

به گزارش مشرق، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، درباره کمک آمریکا به اوکراین در صورت بازگشت به کاخ سفید گفت: «در بازگشت به کاخ سفید به کی‌یف کمک خواهم کرد اما به این شرط که اتحادیه اروپا نیز باید هزینه را پرداخت کند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت که اروپا نیز باید سهم خود را در کمک به اوکراین بپردازد.

ادعای ترامپ در حالی صورت گرفته است که گفتگوی هیأت های آمریکا و اوکراین پیرامون توافقنامه امنیتی بلندمدت میان دو کشور از روز سه شنبه بار دیگر آغاز شده است.

بر اساس اعلام رسانه‌ها، وزارت امور خارجه آمریکا در این ارتباط خبر داد که هیأت های ایالات متحده و اوکراین در مورد ادامه مذاکرات بر سر توافقنامه امنیتی بلندمدت بین واشنگتن و کی یف گفتگو کردند.

این سومین دور از گفتگوهای امنیتی دو طرف به شمار می آید.

بر این اساس، مقامات اوکراینی و آمریکایی دور سوم گفتگوها را برای دست یابی به یک توافقنامه امنیتی دوجانبه نهایی بین دو کشور برگزار کردند.

در بیانیه صادره از سوی دفتر ریاست جمهوری اوکراین آمده است که طرفین در مورد متن پیش نویس توافقنامه امنیتی گفتگو کردند و به پیشرفت قابل توجهی نیز در تدوین مفاد اصلی سند دست یافتند.

گفتنی است که کی‌ یف چند توافقنامه امنیتی ۱۰ ساله با شماری از کشورهای عضو ناتو امضا کرده است. این توافقنامه‌ ها شامل حمایت بلندمدت از اوکراین در مقابل روسیه است.

کشورهای غربی از آغاز درگیری ها میان روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صدها میلیارد دلار کمک به کی‌یف کمک کرده اند.

به تازگی نیز، «میخائیل اونوفر» معاون فرمانده گردان تیپ ۵ تهاجمی نیروهای مسلح اوکراین در مصاحبه با روزنامه اوکراینسکایا پراودا گفته است که اوکراین به شدت با کمبود قطعات یدکی برای تعمیر تجهیزات غربی مواجه است.
به گفته وی، پس از اینکه تجهیزاتی صدمه می بیند از قطعات آن برای تعمیر انواع دیگر استفاده می شود.

روز سه‌شنبه نیز «داگلاس مک‌گرگور» مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلم کرد که این نگرانی وجود دارد که حتی پیش از حمله بزرگ روسیه، ارتش اوکراین از نظر نیروی نظامی دچار کمبود شدید شود.

وی دراین‌باره نوشت: ارتش اوکراین هم‌اکنون با کمبود سرباز و نیروی نظامی روبروست وحمله روسیه هنوز آغاز نشده است.

مک‌گرگور با اشاره به اینکه ارتش اوکراین روزانه صدها نیروی نظامی را از دست می‌دهد افزود که اوکراین به فروپاشی کامل نزدیک شده است.

ضدحملات ارتش اوکراین که از پیش‌تر مقامات و رسانه های غربی و اوکراینی با آب‌وتاب فراوان وعده آن را داده بودند، سرانجام ۴ ژوئن (۱۴ خرداد سال ۱۴۰۲) بی‌سروصدا و بدون اعلام رسمی در محورهای مختلف آغاز شد و بنا بر گزارش‌ها، نیروهای اوکراینی نه تنها تاکنون موفق به شکست خطوط دفاعی ارتش روسیه و پیشروی چشمگیری نشدند، بلکه حجم زیادی از تجهیزات نظامی مدرن اهدایی غربی‌ها نیز در این ضدحملات نابود شده یا سالم به تصرف نیروهای ارتش روسیه درآمد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • واکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند